Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (500 g, sulatettuna) filotaikinaa
Täyte
- 2 pussi (à 150 g) pakastepinaattia
- 300 g fetajuustoa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ tl mustapippuria
- 1 kananmuna
Lisäksi
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 0 kg seesaminsiemeniä
- 0 kg suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Muista peittää taikinalevyt kostealla liinalla valmistuksen aikana, jotta ohuet taikinalevyt eivät pääse missään vaiheessa kuivumaan.
- Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Murenna fetajuusto. Kuori ja hienonna sipulit, kuullota hetki rasvassa pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti, jatka kuullottamista hetki. Lisää fetajuusto ja mustapippuri. Kun seos on hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
- Ota yksi taikinalevy kerrallaan työpöydälle, varo rikkomasta taikinaa. Voitele taikinalevy sieltä täältä Valio Oivariini® juoksevalla. Työnnä taikinalevyn sivut sormella kohti keskustaa siten että taikinalevyn kulmat muodostavat neljä sakaraa. Taita yksi sakara kohti keskustaa. Lisää muutama ruokalusikallinen täytettä keskelle. Taita loput kolme sakaraa täytteen päälle siten että täyte jää kokonaan piiloon. Käännä nyytti ja aseta se leivinpaperin päälle pellille. Toista sama lopuille taikinalevyille.
- Voitele nyyttien pinta Valio Oivariini® juoksevalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean paistovärin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
263 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
22 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- seesaminsiemeniä
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.