Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Filonyytit feta-pinaattitäytteellä

Filonyytti on trendikäs vaihtoehto perinteisille pasteijoille kevään juhlatarjottaviin. Rapea filotaikinakuori kätkee sisäänsä reilusti mehevää feta-pinaattitäytettä.

Filonyytit feta-pinaattitäytteellä
Filonyytit feta-pinaattitäytteellä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (500 g, sulatettuna) filotaikinaa

Täyte

  • 2 pussi (à 150 g) pakastepinaattia
  • 300 g fetajuustoa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg seesaminsiemeniä
  • 0 kg suolaa

Ohje

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Muista peittää taikinalevyt kostealla liinalla valmistuksen aikana, jotta ohuet taikinalevyt eivät pääse missään vaiheessa kuivumaan.
  2. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Murenna fetajuusto. Kuori ja hienonna sipulit, kuullota hetki rasvassa pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti, jatka kuullottamista hetki. Lisää fetajuusto ja mustapippuri. Kun seos on hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
  3. Ota yksi taikinalevy kerrallaan työpöydälle, varo rikkomasta taikinaa. Voitele taikinalevy sieltä täältä Valio Oivariini® juoksevalla. Työnnä taikinalevyn sivut sormella kohti keskustaa siten että taikinalevyn kulmat muodostavat neljä sakaraa. Taita yksi sakara kohti keskustaa. Lisää muutama ruokalusikallinen täytettä keskelle. Taita loput kolme sakaraa täytteen päälle siten että täyte jää kokonaan piiloon. Käännä nyytti ja aseta se leivinpaperin päälle pellille. Toista sama lopuille taikinalevyille.
  4. Voitele nyyttien pinta Valio Oivariini® juoksevalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean paistovärin.

Vinkki

Säilytä filonyyttejä jääkaapissa. Lämmitä uunissa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 263 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 22 g
Rasva 16,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • seesaminsiemeniä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search