Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Flammkuchen

Flammkuchen on pizzankaltainen nopeasti valmistuva pikkusuolainen, joka valmistetaan hiivattomasta vehnätaikinasta. Taikina kaulitaan ohueksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi ja paistetaan rapeaksi. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalla maistuu sitruunalla rikastettu crème fraîche ja mascarpone.

Flammkuchen
Flammkuchen

Ainesosat

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl kylmää vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täytteet

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 1 luomusitruunan kuoriraaste
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl kaprista

Pinnalle

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 0 kg rucolaa
  • 0 kg marinoitua punasipulia
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy, vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja jätä tekeytymään täytteiden esivalmistelujen ajaksi.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Sekoita ranskankerma ja mascarpone kulhossa. Mausta sitruunankuoriraasteella ja suolalla.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi.
  4. Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Kumoa taikina öljytyn pellin päälle ja poista leivinpaperi.
  5. Levitä puolet kastikkeesta pohjien päälle, jätä 1 cm reunasta täyttämättä. Lisää pinnalle kaprikset. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja pohja on rapsakka.
  6. Lisää pinnalle lohi, rucola ja punasipuli. Viimeistele pinta lopulla kastikkeella. Lopun kastikkeen voit myös tarjota erillisenä dippinä. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Vinkki

Voit myös lisätä kylmäsavulohen pohjan päälle ennen paistoa. Marinoidun punasipulin voit korvata tavallisella punasipulilla. Lisää raaka punasipuli pinnalle ennen paistoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 237 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 15,3 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • rucolaa
  • marinoitua punasipulia
  • suolaa ja pippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search