Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Focaccia-voileipäkakku

Voileipäkakku Italian tyyliin. Kokoa ruokaisat täytteet focaccia-leivän pinnalle. Leipä on parhaimmillaan leivontapäivänä.

Focaccia-voileipäkakku
Focaccia-voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Pinnalle

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • 3 vartta tuoretta rosmariinia

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto
    Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti on helppo tapa tuoda auringon kypsyttämien tomaattien lempeä, makea ja…
    Valio Viola® kevyt e200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto laktoositon
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 150 g latva-artisokkaa öljyssä
  • 250 g tuoreita mansikoita pilkottuna
  • 0 kg tuoreita yrttejä ja versoja

Ohje

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva sekä suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Vaivaa ja lisää öljy loppuvaiheessa. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Voitele uunivuoka (n. 32 x 22 cm) oliiviöljyllä. Kumoa kohonnut taikina vuokaan ja painele se vuoan pohjalle reunoja myöten. Kohota vielä hetki.
  3. Painele leivän pintaan sormilla koloja. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa sekä tuoretta rosmariinia. Paista uunin alatasolla 225 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  4. Aseta leipä tarjoiluastialle. Pehmennä tuorejuustoa sekoittamalla ja siirrä se pursotinpussiin. Pursota leivän pintaan ruusukkeita.
  5. Lisää pinnalle ilmakuivattua kinkkua, valutettua artisokkaa, mansikoita sekä tuoreita versoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 23,3 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
  • tuoreita yrttejä ja versoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search