Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Friteerattu juustosalaatti

Friteerattu juusto on tämän salaatin yksinoikeutettu kuningatar. Makea päärynä ja granaattiomena tasapainottavat pinnaltaan rapeaa, mutta sisältä sulavaa juustoa. Vaalea balsamicokastike lisää salaattiin sopivasti hapokkuutta, jotta kokonaisuus on herkullinen.

Friteerattu juustosalaatti
Friteerattu juustosalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g erilaisia salaatteja
  • 1-2  päärynää
  • 2 rkl valmista balsamicokastiketta
  • 1 granaattiomena
  • 200 g
    Valio Luostari® juustoa
    Valio Luostari® on lempeä ja kermainen Port Salut -juusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään 1,5…
    Valio Luostari® e350 g
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja

Friteeraukseen

  • 0 kg rypsiöljyä

Ohje

  1. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Jaa lautasten pohjalle.
  2. Kuori päärynä, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Asettele viipaleet salaatin joukkoon.
  3. Valuta salaatin päälle balsamicokastiketta.
  4. Halkaise granaattiomena. Irrota siemenet ja mehu laakeaan kulhoon lyömällä useita kertoja napakasti kuoripuolelta esim. puulastalla. Jaa siemenet salaatteihin. Kaada päälle myös mahdollisesti irronnut mehu.
  5. Leikkaa juustosta kuusi n. 7 mm:n paksuista viipaletta. Leikkaa viipaleet kulmittain kolmioiksi.
  6. Riko munan rakenne rikki lautasella. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot. Kasta juustoviipaleet ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
  7. Kuumenna n. 1 dl öljyä paistinpannussa. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäpala tulee siinä kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo öljyn ylikuumenemista. Paista juustokolmiot molemmin puolin, kunnes pinta on kullankeltainen ja rapea.
  8. Nosta jokaisen annoksen päälle kolme juustokolmiota.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 6,1 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rypsiöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search