Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Glögihyytelöity lohi

Mausteinen glögi ja graavikala kuuluvat erottamattomasti loppuvuoden juhliin. Tässä ohjeessa tutut maut on yhdistetty uudella tavalla.

Glögihyytelöity lohi
Glögihyytelöity lohi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g graavisuolattua kirjolohta tai lohta
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 100 g kirjolohen mätiä
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon

Glögihyytelö

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio vaaleaa glögiä
    Valio vaalea glögi on tuoksuva ja lämmittävä joulunajan juoma. Kullankeltainen vaalea glögi tuo mukavaa vaihtelua…
    Valio glögi vaalea 1 l kausituote
  • 1 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • 0 kg sitruunalohkoja

Ohje

  1. Tee ensin glögihyytelö: Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta glögi-sitruunamehuseos kattilassa. Purista liivatteista vesi. Liuota ne kuuman glögin joukkoon. Kaada glögi vuoan pohjalle siten, että muodostuu n. 2 cm:n kerros. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa
  2. Levitä lohiviipaleet vadille ohueksi kerrokseksi. Jauha pinnalle mustapippuria. Nostele päälle pestyä ja kuivattua rucolaa.
  3. Valuta mäti siivilässä. Vatkaa smetana kiinteäksi vaahdoksi n. 30 sek ajan. Yhdistä valutettu mäti ja smetana, mausta mustapippurilla. Laita seos tarjolle pieneen kulhoon. Hakkaa glögihyytelö veitsellä pieniksi paloiksi leivinpaperin päällä leikkuulaudalla. Ripota hyytelöpaloja lohen päälle. Lisää vadin reunoille sitruunalohkoja.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa joulun kalapöydässä tai alkupalaksi

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 3,7 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • sitruunalohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search