Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton joululeipä

Valmista marjainen joululeipä, joka sopii toki tarjottavaksi muinakin vuodenaikoina. Kuivatut mustikat ja puolukat sekä pähkinä tuovat leipään näköä ja rakennetta. Leipä tarvitsee hyvään lopputulokseen leipävuoan tuekseen. Kahdessa pienemmässä vuoassa valmistettuna, leivät myös kypsyvät tasaisesti.

Gluteeniton joululeipä
Gluteeniton joululeipä

Ainesosat

pientä vuokaleipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vettä
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1½ tl fenkolinsiemeniä
  • 1 dl (55 g) kuivattuja mustikoita ja/ tai puolukoita
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa), Semper
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 80 g saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
  • 150 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Leipävuokiin

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg gluteenittomia kaurahiutaleita

Ohje

  1. Lämmitä vesi ja maitorahka kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, psyllium ja fenkolinsiemenet. Anna turvota 10 min.
  2. Lisää kuivatut marjat, fariinisokeri ja suola, sekoita.
  3. Mittaa joukkoon jauhoseos, tattarijauhot, kaurahiutaleet ja pähkinärouhe. Lisää voisula, mutta jätä n. 2 rkl käyttämättä.
  4. Vaivaa taikina hyvin käsin tai taikinakoukulla yleiskoneessa. Huom. taikina on pehmeää.
  5. Voitele kaksi yhden litran vetoista leipävuokaa. Ripottele kaurahiutaleita harvakseltaan pohjalle ja reunoille. Kaada taikina vuokiin. Kohota liinan alla 45 min.
  6. Voitele pinta hellävaroen voisulalla, ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35 min.
  7. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  8. Tarjoa siivutettu leipä voin tai Oivariini rasvan kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 245 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 20,3 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • gluteenittomia kaurahiutaleita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search