Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pientä vuokaleipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vettä
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- 1 rkl psylliumia
- 1½ tl fenkolinsiemeniä
- 1 dl (55 g) kuivattuja mustikoita ja/ tai puolukoita
- ½ dl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa), Semper
- 1 dl tattarijauhoja
- 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 80 g saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
-
150 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Leipävuokiin
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg gluteenittomia kaurahiutaleita
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä vesi ja maitorahka kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, psyllium ja fenkolinsiemenet. Anna turvota 10 min.
- Lisää kuivatut marjat, fariinisokeri ja suola, sekoita.
- Mittaa joukkoon jauhoseos, tattarijauhot, kaurahiutaleet ja pähkinärouhe. Lisää voisula, mutta jätä n. 2 rkl käyttämättä.
- Vaivaa taikina hyvin käsin tai taikinakoukulla yleiskoneessa. Huom. taikina on pehmeää.
- Voitele kaksi yhden litran vetoista leipävuokaa. Ripottele kaurahiutaleita harvakseltaan pohjalle ja reunoille. Kaada taikina vuokiin. Kohota liinan alla 45 min.
- Voitele pinta hellävaroen voisulalla, ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35 min.
- Anna jäähtyä ennen kumoamista.
- Tarjoa siivutettu leipä voin tai Oivariini rasvan kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
245 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
20,3 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- gluteenittomia kaurahiutaleita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.