Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
4.05
tähteä viidestä
22 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kakkupohja
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Valmis vaahto on riittävän jämäkkää, jotta sillä voi piirtää vaahdon pintaan kuvion ja se pysyy näkyvissä muutamia sekuntteja.
- Sekoita perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina tasaiseksi nuolijalla, älä sekoita turhaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja esim. gluteenittomilla korppujauhoilla, mantelijauheella tai kookoshiutaleilla jauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan Ø 23 - 24 cm.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 180 asteessa 35 min.
- Anna kakkupohjan jäähtyä hetki. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
- Kakkupohjan voi pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
45,2 g
Rasva
4,1 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.