Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton laskiaispulla

Yleisimpien leivonnaisten valmistaminen gluteenittomana on käynyt helpommaksi tuotevalikoiman parantuessa. Gluteeniton pulla on hiukan konstikas valmistaa, sillä sitko on olennainenosa pullan rakennetta. Tällä ohjeella valmistuvat kuitenkin oikein maistuvat ja rakenteeltaan pehmoiset gluteenittomat laskiaispullat.

Gluteeniton laskiaispulla
Gluteeniton laskiaispulla

Ainesosat

pullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl riisijauhoja
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa tai maitojauhe-vesiseosta (KM)

Päälle

  • ½ dl raesokeria ja/tai mantelilastuja

Väliin

  • 3⅓ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 dl
    vadelmahilloa
    Voit kokeilla myös:
    • 2 dl mantelimassaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, psyllium, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää jauhot hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Valmiin taikinan kuuluu olla löysähköä.
  3. Leivo heti pulliksi ilman kohotusta. Taikinan rakenne poikkeaa tavallisesta pullataikinasta ja se on tahmeaa, käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Muotoile taikinasta tanko, leikkaa 12 - 16 osaan. Pyöritä kevyesti pulliksi jauhotetuilla käsillä. Mikäli pulla tarttuu pöytään, irrota se lastalla ja nosta leivinpaperille uunipellille.
  4. Kohota pullat. Voitele munalla (tai maitojauhe-vesiseoksella mikäli haluat pullista munattomia) ja ripota pinnalle raesokeria ja/tai mantelilastuja.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min.
  6. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti ja täytä vadelmahillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Nosta hattu täytteiden päälle.

Säilytys

  1. Pullat säilyvät huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään, mutta ovat parhaimmillaan tuoreina. Pullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 34,2 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search