Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton mustikkagalette

Galette eli avopiiras on ihana kesäleivonnainen. Sen voi täyttää mieleisillään marjoilla tai hedelmillä. Tämä gluteeniton galette saa pinnalleen mehevän mustikkatäytteen.

Gluteeniton mustikkagalette
Gluteeniton mustikkagalette

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g mustikoita
  • ½ dl hillosokeria

Voiteluun ja reunoille

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 100 g Valio voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk Valio Keittiön crème fraîchea
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g mustikoita
  • ½ dl hillosokeria

Voiteluun ja reunoille

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa apuna jauhoseosta.
  3. Mausta crème fraîche vaniljasokerilla ja levitä tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin että levyn reunoista jää kauttaaltaan 3 cm tyhjää.
  4. Sekoita mustikoihin hillosokeri (jos käytät pakastemustikoita, sekoita joukkoon myös 1 rkl perunajauhoja). Lusikoi mustikat pohjan päälle.
  5. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille sokeria.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 286 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 32,5 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1