
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Sunnuntai
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Voit kokeilla myös:-
1 rasia (200 g) (+ 1 rkl vaniljasokeria) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
-
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
- 400 g kotimaista omenaa
- 1 dl mantelilastuja
- 2 rkl fariinisokeria
- jauhettua kanelia
- 100 g Valio Eila® voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ prk (à 200 g) Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
- 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Sunnuntai
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- ½ prk (à 200 g) Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
- 400 g kotimaista omenaa
- 1 dl mantelilastuja
- 2 rkl fariinisokeria
- jauhettua kanelia
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja kermaviili.
- Lisää kaurahiutaleet ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä pehmeä taikina (Ø 26 cm) esim. nuolijalla piirakkavuoan pohjallle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 5 - 7 min. Kuutioi tai lohko sillä aikaa omenat ja sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, muna ja sokeri.
- Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Jos pohja on menettänyt muotoaan, älä huolestu. Kaada täyte piirakan keskelle ja (anna) levitä reunoille päin.
- Ripottele päälle omenakuutiot, mantelilastut, fariinisokeri ja kaneli. Kypsennä piirakkaa vielä 25 min.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
240 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
24 g
Rasva
13,6 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua kanelia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.