Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.3
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 2½ dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Sunnuntai
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Voit kokeilla myös:- 1 rasia (200 g) (+ 1 rkl vaniljasokeria) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
- ½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
- 400 g kotimaista omenaa
- 1 dl mantelilastuja
- 2 rkl fariinisokeria
- 0 kg jauhettua kanelia
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja kermaviili.
- Lisää kaurahiutaleet ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä pehmeä taikina (Ø 26 cm) esim. nuolijalla piirakkavuoan pohjallle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 5 - 7 min. Kuutioi tai lohko sillä aikaa omenat ja sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, muna ja sokeri.
- Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Jos pohja on menettänyt muotoaan, älä huolestu. Kaada täyte piirakan keskelle ja (anna) levitä reunoille päin.
- Ripottele päälle omenakuutiot, mantelilastut, fariinisokeri ja kaneli. Kypsennä piirakkaa vielä 25 min.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 240 kcalProteiini 4,5 gHiilihydraatti 24 gRasva 13,6 gTyydyttynyt rasva 6,4 gRavintokuitu 1,6 gSuola 0,3 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- jauhettua kanelia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.