Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
13 h
Yhteensä
13 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni250°C
Arvostele
3.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pataleipä
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vettä
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl siirappia tai hunajaa
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 dl siemensekoitusta
- 2 rkl psylliumia
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja siirappi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
- Anna taikinan tekeytyä peitettynä huoneenlämmössä n. 12 h.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita sisään kannellinen valurautapata tai kattila.
- Kaada taikina jauhotetulle (huom. gluteenittomuus) pöydälle. Muotoile palloksi.
- Nosta taikinapallo kattilaan. Paista kansi päällä 45 min. Ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 min.
- Tarjoa hiukan jäähtyneenä voin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
189 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
26,5 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.