Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton perunalaatikko

Joululaatikot kuuluvat olennaisena osana suomalaista joulupöytää. Gluteeniton perunalaatikko on hiukan konstikas, sillä imeltyminen vaatii vehnäjauhoja. Tällä ohjeella valmistat maultaan perinteisen imelletyn perunalaatikon vertaisen laatikon gluteenittomasti.

Gluteeniton perunalaatikko
Gluteeniton perunalaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, Semper
  • 1½ dl siirappia
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 6-8 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 tl suolaa
  • ¼ tl muskottipähkinää

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle jauhot ja lisää siirappi. Sekoita.
  2. Lisää voi, maito ja mausteet. Sekoita.
  3. Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 ½ l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu hiukan uunissa.
  4. Paista perunalaatikkoa uunin keskiosassa 150 asteessa 2 ½ - 3 tuntia.

Vinkki

Nestemärä riippuu siitä miten löysästä perunalaatikosta pidät: 6 dl tekee kiinteän, mutta pehmeän laatikon ja 8 dl kastikemaisen, löysän perunalaatikon. Perunalaatikko jämäköityy kylmäsäilytyksessä, joten mikäli et tarjoa laatikkoa suoraan ensimmäisen paiston jälkeen käytä isompaa nestemäärää. Jos haluat pakastaa gluteenittoman perunalaatikon, tee se ennen kypsennystä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search