Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
13 h 20 min
Yhteensä
13 h 35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
- ¾ dl mantelirouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl kardemummaa
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kostutukseen
- 2 rkl kuumaa vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä
Koristeluun
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl kylmää vettä
- ½ dl vadelmamarmeladia tai -hilloa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita sulatettu voi, sokerit ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele taikina kuuteen voideltuun ja korppujauhotettuun (huomaa gluteenittomuus) runebergintorttuvuokaan tai muffinipeltiin (kuvassa).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Jäähdytä hetken aikaa. Kumoa tortut.
- Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua peitettynä mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
- Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen ja laita vain sen verran, että saat seoksen tasaiseksi tahnaksi. Pursota se renkaaksi tortun päälle ulkoreunalle. Laita vadelmamarmeladia renkaan keskelle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
368 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
38 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.