Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.88
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 75 g tummaa suklaata
- 1¼ dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
- 2 pussia (à 250 g) boysenmarjoja, pakaste
- 250 g tummaa suklaata
-
2 prk (à 3.3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
- 0 kg boysenmarjoja (tuoreita)
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja jauhota (gluteenittomilla korppujauhoilla) n. ø 20 cm irtopohjavuoka.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Rouhi suklaa veitsellä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaarouhe ja kuivat aineet varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irroittamista.
- Mausta kostutukseen tuleva maito vaniljasokerilla.
- Vatkaa 3 ½ dl kermaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata 150 g suklaata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten, huomioi ettei suklaa ole lisätessä kuumaa.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros vaniljamaidolla ja levitä puolet boysenmarjoista sekä suklaavaahdosta pohjalle. Toista samalla tavalla toinen kerros. Kostuta myös ylin, kansikerros.
- Anna kakun vetäytyä kuorrutuksen valmistumisen ajan kylmässä.
- Mittaa pieneen kattilaan ½ dl kermaa. Kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää 100 g paloiteltua suklaata. Anna seisoa 2 muutama minuutti. Sekoita.
- Valuta suklaakastike kakun päälle. Koristele tuoreilla boysenmarjoilla ja syötävillä kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
276 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
23,3 g
Rasva
18,6 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- boysenmarjoja
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.