Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton taatelikakku on ihana mehevä kahvikakku. Kun keität taatelit glögissä saat mausteeksi ripauksen joulua. Taatelikakun voi huoletta leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa juhlaa varten.

Gluteeniton taatelikakku
Gluteeniton taatelikakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 2 dl
    Valio glögiä
    Voit kokeilla myös:
  • 1 dl sokeria
  • 175 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta esim. Sunnuntai
  • 1 dl mantelijauhetta

Vuokaan

  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0 kg mantelijauhetta

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä tai mehussa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 10 min. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.
  2. Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää jogurtti sekä viimeisenä kuivat aineet. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja jauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
  3. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min.
  4. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 266 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 27,5 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Eila® voita
  • mantelijauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search