Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gluteenittomat sämpylät

Porkkanaraaste tekee gluteenittomasta sämpylätaikinasta kostean ja mehevän ja rouheinen pinta ihastuttaa ulkonäöllään. Helppoa ja hyvää!

Gluteenittomat sämpylät
Gluteenittomat sämpylät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
sämpylää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl (200 g) porkkanaraastetta
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Urtekram
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 5 dl Valio maitoa tai vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl psylliumia
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl (200 g) porkkanaraastetta
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Urtekram
  • ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kädenlämpöinen neste, murennettu hiiva, psyllium ja suola. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää porkkanaraaste, hienonnetut siemenet ja kaurahiutaleet, sekoita. Jätä n. 1/3 siemenistä ja hiutaleista sivuun pinnan koristelua varten.
  3. Lisää jauhot vähitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi Oivariini, sekoita tasaiseksi.
  4. Leivo taikinasta heti (taikinaa ei kohoteta tässä vaiheessa) sämpylöitä. Paina sämpylän pintaa siemen-hiutaleseoksessa. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  5. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1 h.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  7. Tarjoa tuoreena tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 23,5 g
Rasva 8,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1