Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
2 h 12 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaGluteeniton kermaviilivoitaikina
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 320 g (6 dl) gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
- 1½ tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Täyte
- 200 g (1,5 dl) luumumarmeladia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
Kermaviilivoitaikina
- Sekoita pehmeään, huoneenlämpöiseen voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan kovettua suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä jääkaapissa väh. 1 h tai seuraavaan päivään.
Tähtitorttujen leipominen
- Kauli jääkaappikylmä taikina n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi gluteenitonta jauhoseosta maltillisesti apuna käyttäen.
- Harjaa pullasudilla ylimääräinen jauho pinnalta ja laskosta taikinalevy kolmeen kerrokseen. Kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa.
- Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi (n. 40 x 30 cm). Ota taikinalevystä tähtitorttumuotilla torttupohjat. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
- Käännä sakarat keskelle ja laita hillosilmä päälle TAI laita hillosilmä ensin ja taita sakarat päälle. Voitele vielä torttujen pinta.
- Paista 200 asteessa, uunin yläosassa n. 12 min. Tarkkaile paistumista.
- Sihtaa täysin jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
PAKASTUSVINKKI
- Sekä taikinan, että valmiit tortut voi pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
312 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
38,6 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.