
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 800 g perunoita (jauhoisia), esim Rosamunda
- 1 tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
Keittämiseen
- 3 l vettä
- ⅔ rkl suolaa
-
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kastike
-
2 prk (à 2.5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme juustoaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 4 rkl suurustejauhetta
- mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- 100 g parmesaania
- basilikan lehtiä
- 800 g perunoita (jauhoisia), esim Rosamunda
- 1 tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
Keittämiseen
- 3 l vettä
- ⅔ rkl suolaa
- Valio voita
Kastike
- 2 prk (à 2.5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 4 rkl suurustejauhetta
- mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- 100 g parmesaania
- basilikan lehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Soseuta survimella tai sähkövatkaimella. Anna jäähtyä. Lisää perunasurvokseen suola, muna ja jauhot. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
- Ripota pöydälle jauhoja. Kaada taikina leivinpöydälle. Leivo sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa 1 cm:n paloja. Muotoile palloiksi jauhotetuin käsin. Litistä hieman keskeltä (kastike tarttuu paremmin gnoccheihin).
- Valmista kastike: Kiehauta ruokakerma. Lisää tomaattipyree ja suurustejauhe. Keitä 1 min sekoitellen. Mausta pippurilla
- Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä vähintään 3 min.
- Siirrä reikäkauhalla tarjottimelle leivinpaperille. Kun vesi on haihtunut pinnasta, siirrä gnocchit laakeaan tarjoiluastiaan. Lisää gnoccheille voinokareita tarttumisen estämiseksi. ja pidä lämpiminä
- Tarjoa gnoccheja kastikkeen ja raastetun Forte juuston kanssa. Lisää päälle basilikan lehtiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
49 kcal
Proteiini
1,8 g
Hiilihydraatti
6,3 g
Rasva
1,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- mustapippuria myllystä
- basilikan lehtiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.