Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 keltuaista
- 2 rkl sokeria
- 2 granaattiomenaa
- 2 rkl sokeria
-
4 dl
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- ½ dl glukoosisiirappia
Jaa resepti
Ohje
- Valmistele vesihaude: kiehauta kattilassa vettä (n. 1/3 kattilan tilavuudesta). Alenna lämpö niin, että vesi juuri ja juuri poreilee. Varaa kattilan suuaukkoa suurempi pyöreäpohjainen metallikulho.
- Kuumenna kerma lähelle kiehumispistettä. Sekoita metallikulhossa keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma kerma niiden päälle ja nosta kulho vesikattilan päälle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes massa paksuuntuu, muuttuu kiiltäväksi ja vaahto häviää. Jäähdytä hyvin jääkaapissa.
- Irrota granaattiomenasta siemeniä koristelua varten, laita ne kannelliseen rasiaan odottamaan. Purista lopusta granaattiomenasta mehu. Voit käyttää mehupuristinta tai soseuttaa siemenet blenderissä ja siivilöidä kuoret pois.
- Laita granaattiomenanmehu ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut puoleen ja seos on siirappimaista. Nosta sivuun jäähtymään.
- Sekoita jäähtyneeseen kerma-keltuaisseokseen piimä ja glukoosisiirappi.
- Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes massa on kauttaaltaan jäätynyt (n. 20 min.) Kaada lopuksi puolet siirapista jäätelön joukkoon koneen käydessä, jolloin jäätelö jää raidalliseksi.
- Tarjoa jäätelö heti tai pakasta kannellisessa rasiassa. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja lopulla siirapilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
138 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
13,5 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.