Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Grillattu sydänsalaatti ja lipstikka­ma­joneesi

Grillatusta sydänsalaatista ja sitruunasta loihdit hetkessä ihanan lisukkeen kesäaterialle. Majoneesikastike saa pikanttia makua lipstikasta ja annos viimeistellään suolaisella salaattijuustomurulla.

Grillattu sydänsalaatti ja lipstikkamajoneesi
Grillattu sydänsalaatti ja lipstikkamajoneesi

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Grillattu sydänsalaatti

  • 2 sydänsalaattia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • ½ prk (à 180 g)
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Lipstikka­ma­joneesi

  • 4 rkl lipstikkaa, hienonnettuna
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 2 sitruunaa

Grillattu sydänsalaatti

  • 2 sydänsalaattia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • ½ prk (à 180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita

Lipstikka­ma­joneesi

  • 4 rkl lipstikkaa, hienonnettuna
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 2 sitruunaa

Ohje

  1. Valmista ensiksi majoneesi yhdistämällä kaikki majoneesin ainekset. Tarkista maku ja lisää lipstikkaa halutessasi.
  2. Puolita salaatit. Sipaise leikkuupintaan öljyä. Aseta salaatit grilliin leikkuupinta alaspäin ja grillaa muutama minuutti, kunnes leikkuupinta on saanut väriä ja salaatti aavistuksen pehmennyt.
  3. Grillaa samanaikaisesti myös sitruunat. Pese ja halkaise sitruunat. Grillaa sitruunoita leikkuupinta alaspäin, kunnes pinta saa väriä.
  4. Valuta loppu öljy grillattujen salaattien pinnalle. Purista salaatin pintaan sitruunamehua. Ripottele pinnalle murusteltua salaattijuustoa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  5. Tarjoa grillattu salaatti lipstikkamajoneesin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 1,6 g
Rasva 18 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1