Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Grillatut maalaisleivät

Grillissä valmistat mehevät, täytetyt maalaisleivät, jotka kruunaa täyteläinen jogurttikastike. Nauti lounaaksi tai iltapalaksi kylmän juoman kera.

Grillatut maalaisleivät
Grillatut maalaisleivät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Jogurttikastike

  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Täyte

  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 sipuli
  • 1  (200 g) punainen paprika
  • 1 ruukku (100 g) rucolaa

Koristeluun

  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset. Jätä kastike maustumaan.
  2. Leikkaa pekonit neljään osaan ja sipuli sekä paprika suikaleiksi.
  3. Poista chilipalosta siemenet. Viipaloi chili ja valkosipuli.
  4. Paista pekonit lähes kypsiksi kuumalla pannulla. Lisää joukkoon sipulit, paprikat ja chili. Jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  5. Lisää joukkoon rucola. Ota pannu pois liedeltä.
  6. Sivele Oivariini rasvaa leipäviipaleille ja grillaa pinta kuumalla paistinpannulla rapeaksi.
  7. Annostele täyte leipien päälle. Viimeistele annokset lisäämällä jogurttikastike.
  8. Koristele basilikanlehdillä.

Vinkki

Voit grillata leivät myös uunin ylätasolla grillavastuksen alla.

Chili-jogurttikastike: sekoita 1 dl turkkilaista jogurttia ja 1 rkl makeaa chilikastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 199 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 6,7 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search