Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 (200 g) punasipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 pieni (200 g) kesäkurpitsa
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 4 dl vettä
- 2 dl couscousia
- 1 sitruuna
- 1 dl tuoretta persiljaa
Jogurttikastike
-
3 dl
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl tuoretta korianteria
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä ensin kastikeainekset, lisää korianteri hienonnettuna. Anna maustua peitettynä jääkaapissa salaatin valmistamisen ajan.
- Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi
- Laita kasvikset laakeaan uunivuokaan. Lisää 2 rkl Oivariini rasvaa, 1/2 tl suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita.
- Paahda kasviksia uunin yläosassa 225 asteessa n. 15 min tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä
- Mittaa couscous tilavaan teräskulhoon tai kattilaan. Kaada päälle kiehuva vesi. Peitä alumiinifoliolla tai kattilan kannella.
- Pese sitruuna kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Purista mehu.
- Lisää kypsän couscousin joukkoon 1 rkl Oivariini rasvaa, 1/2 tl suolaa, mustapippuria myllystä, hienonnettu persilja, 1/4 dl sitruunamehua sekä raastettu sitruunan kuori. Sekoita haarukalla
- Yhdistä paahdetut kasvikset couscousin joukkoon
- Tarjoa salaatti joko lämpimänä tai kylmänä jogurttikastikkeen kanssa. Sopii pikkuruoaksi tai lisäkesalaatiksi esim. pita- tai naanleivän kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
74 kcal
Proteiini
2,1 g
Hiilihydraatti
8 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.