Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
1
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaOhukaistaikina
-
6 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
Paistamiseen
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Liekitykseen
- 1 dl aprikoosilikööriä tai cointreauta
Täyte
- 3 rkl tummaa rommia
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
- 1 dl rusinoita
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1 dl sokeria
- ½ tl kanelia
- 100 g vaniljanmakuista halvaa
Lisäksi
- 0 kg vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Esivalmistele täyte. Sekoita rommi, hyvin pestyn appelsiini raastettu kuori ja rusinat kulhossa. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään vuorokauden.
- Vatkaa smetana ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Mausta seos kanelilla ja murustetulla halvalla. Sekoita joukkoon rommi-rusinat. Nosta täyte kylmään ohukaisten valmistuksen ajaksi.
- Sekoita ohukaistaikinan aineet keskenään kulhossa. Anna turvota puolisen tuntia liinan alla.
- Kuumenna nokare voita pinnoitetulla paistinpannulla ja lisää 1-2 dl ohukaistaikinaa pannulle. Paista ohukaiset keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Taittele ohukaiset puoliksi ja jälleen puoliksi lautaselle odottamaan liekitystä.
- Kun ohukaiset on paistettu, nosta puolet ohukaisista (n. 6 kpl) kuumalle paistinpannulle. Lisää puolet likööristä ohukaisten päälle ja sytytä tulitikulla alkoholi palamaan. Älä koskaan liekitä liesituulettimen alla.
- Nosta ohukaiset tarjoilulautaselle. Liekitä loput ohukaiset samalla tavalla.
- Tarjoile ohukaiset rommi-rusinatäytteen ja vadelmien kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
205 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
24,4 g
Rasva
7,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- vadelmia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.