Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Gundelin täytetyt ohukaiset

Gundelin ohukaiset ovat yksi versio täytetyistä letuista, jotka tunnetaan Ranskassa nimellä crêpes, Itävallassa Palatschinken ja Unkarissa palacsinta.

Gundelin täytetyt ohukaiset
Gundelin täytetyt ohukaiset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohukaistaikina

  • 6 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa

Paistamiseen

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Liekitykseen

  • 1 dl aprikoosilikööriä tai cointreauta

Täyte

  • 3 rkl tummaa rommia
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 1 dl rusinoita
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl kanelia
  • 100 g vaniljanmakuista halvaa

Lisäksi

  • 0 kg vadelmia

Ohje

  1. Esivalmistele täyte. Sekoita rommi, hyvin pestyn appelsiini raastettu kuori ja rusinat kulhossa. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään vuorokauden.
  2. Vatkaa smetana ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Mausta seos kanelilla ja murustetulla halvalla. Sekoita joukkoon rommi-rusinat. Nosta täyte kylmään ohukaisten valmistuksen ajaksi.
  3. Sekoita ohukaistaikinan aineet keskenään kulhossa. Anna turvota puolisen tuntia liinan alla.
  4. Kuumenna nokare voita pinnoitetulla paistinpannulla ja lisää 1-2 dl ohukaistaikinaa pannulle. Paista ohukaiset keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Taittele ohukaiset puoliksi ja jälleen puoliksi lautaselle odottamaan liekitystä.
  5. Kun ohukaiset on paistettu, nosta puolet ohukaisista (n. 6 kpl) kuumalle paistinpannulle. Lisää puolet likööristä ohukaisten päälle ja sytytä tulitikulla alkoholi palamaan. Älä koskaan liekitä liesituulettimen alla.
  6. Nosta ohukaiset tarjoilulautaselle. Liekitä loput ohukaiset samalla tavalla.
  7. Tarjoile ohukaiset rommi-rusinatäytteen ja vadelmien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 24,4 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • vadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search