Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Halloween juustokakku

Halloweenin hurjimman juustokakun silpoja jää tänä vuonna kiinni verekseltään. Veren punainen väri toistuu kattauksen ja valumien lisäksi myös kakun täyttessä, joka maistuu kaakaolle, mutta on väriltään punainen Red velvet cheesecaken tyyliin.

Halloween juustokakku
Halloween juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 200 g suklaakeksejä, esim. domino

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Pinnalle

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Sulata voi. Hienonna keksit. Yhdistä pohjan ainekset. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille(ø 20 - 23cm).
  2. Mittaa täytteen ainekset kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
  3. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 20 min. Pudota lämpotila 150 asteeseen ja jatka paistamista n. 40 min, kunnes kakku on kypsä. Kakun pinnan tulisi repeytyä paistamisen aikana.
  4. Anna jäähtyä kylmässä ennen vuoasta irrottamista.
  5. Sekoita kylmä vesi ja maissitärkkelys. Kiehauta. Lisää siirappi ja elintarvikeväri ja jatka keittämistä samalla sekoitellen kunnes seos on tasaista ja paksuuntunut.
  6. Koristele pinta jäähtyneellä punaisella siirapilla. Lisää sotkuinen veitsi ottimeksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 401 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 29,1 g
Rasva 27,7 g
Tyydyttynyt rasva 15,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search