
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 200 g suklaakeksejä, esim. domino
Täyte
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl punaviinietikkaa
- punaista elintarvikeväriä
Pinnalle
- ½ dl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- ½ dl glukoosisiirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- punaista elintarvikeväriä
Pohja
- 50 g Valio voita
- 200 g suklaakeksejä, esim. domino
Täyte
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl punaviinietikkaa
- punaista elintarvikeväriä
Pinnalle
- ½ dl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- ½ dl glukoosisiirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- punaista elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi. Hienonna keksit. Yhdistä pohjan ainekset. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille(ø 20 - 23cm).
- Mittaa täytteen ainekset kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
- Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 20 min. Pudota lämpotila 150 asteeseen ja jatka paistamista n. 40 min, kunnes kakku on kypsä. Kakun pinnan tulisi repeytyä paistamisen aikana.
- Anna jäähtyä kylmässä ennen vuoasta irrottamista.
- Sekoita kylmä vesi ja maissitärkkelys. Kiehauta. Lisää siirappi ja elintarvikeväri ja jatka keittämistä samalla sekoitellen kunnes seos on tasaista ja paksuuntunut.
- Koristele pinta jäähtyneellä punaisella siirapilla. Lisää sotkuinen veitsi ottimeksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
401 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
29,1 g
Rasva
27,7 g
Tyydyttynyt rasva
15,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä
- punaista elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.