Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 20 min
Yhteensä
3 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0 kg (unikonsiemeniä)
- 1 appelsiini
Oranssi kuorrutus
-
1 rasia
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg elintarvikeväriä
- 0 kg strösseleitä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
- Pese appelsiini lämpimällä vedellä, kuivaa ja raasta sen oranssi pintakerros. Halkaise hedelmä ja purista mehu. Lisää joukkoon.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää seos joukkoon, älä vaivaa. Lusikoi taikina tukeviin muffinivuokiin tai voideltuun ja korppujauhotettuun muffinipeltiin. Muffinsseja tulee n. 15 kpl.
- Paista 200 asteessa 20 min. Jäähdytä.
Oranssi tuorejuustokuorrutus ja muut kuorrutteet
- Vaahdota tuorejuusto ja vispikermaa yhtäaikaa kulhossa, lisää loppuvaiheessa väri. Pursota muffinsseille. Koristele strösseleillä.
Kakkaemojit
- Näiden pursotusten alle sopii loistavasti myös suklaamuffinsit. Katso ohje palvelustamme.
- Siivilöi muffinsseille tomusokeria. Sulata 50 g suklaata mikrossa ja sekoita se huoneenlämpöiseen Valio Viola® suklaa- tai kinuskituorejuustoon. Jos tuorejuusto on jääkaappikylmää, ei suklaasula sekoitu tasaisesti tuorejuustoon. Jos näin käy, voit lämmittää seosta mikrossa välillä sekoittaen, jotta suklaa sulaa massaan. Tällöin massan pitää jäähtyä hyvin ennen pursotusta.
- Pursota kakkafiguurit muffinsseille pursotinpussin avulla. Koristele silmäkakunkoristeilla.
Verestävät silmämunat
- Huom. näiden tekeminen vie reilummin aikaa, joten jos aika on kortilla, valitse pursotettava kuorrute.
- Ripottele tomusokeria leivinpöydälle. Kauli valkoinen vaahtokarkki- tai sokerimassa n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla (piparimuotti tai juomalasi) hieman muffinssin halkaisijaa isompia paloja. Tee reunapaloista silmän keskus värjäämällä osa mustaksi ja osa siniseksi. Kiinnitä valkuaiseen silmän keskus.
- Tee nestemäisellä punaisella elintarvikevärillä tai tilkkasella vettä notkistetulla pastavärillä siveltimen tai veitsenkärjen avulla verestykset.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
33,4 g
Rasva
18,2 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- (unikonsiemeniä)
- elintarvikeväriä
- strösseleitä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.