Valmistusaika
Aktiivinen
2 h 30 min
Passiivinen
3 h 30 min
Yhteensä
6 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g punajuurta hienoksi raastettuna
- 200 g porkkanaa hienoksi raastettuna
-
175 g (1,75 dl)
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
Kostutus
-
1 dl (100 g)
Valio Gefilus® mehua ananas-porkkana + kalsiumTue vatsan hyvinvointia! Valio Gefilus® ananas-porkkanamehu on raikas aloitus päivään. Tuote sisältää runsaasti kalsiumia, joka…
Täyte
- 1 pussi (175 g) suklaakuorrutteisia vohvelikeksejä, salmiakki (Suffeli bites)
-
150 g
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
2 prk (à 200)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Tuorejuustokreemi
- 1 dl tomusokeria
-
50 g
Valio voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
50 g
Valio Viola® vanilja tuorejuustoa, huoneenlämpöistäValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Koristelu
- 500 g vaahtokarkkilevitettä
- 250 g mustaa sokerimassaa
- 0 kg elintarvikeväriä, pinkkiä tai oranssia pastavärinä
- 0 kg elintarvikeliimaa
Jaa resepti
Ohje
Kakkutaikina
- Sekoita raasteet ja Oivariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen samalla sekoittaen kuivia aineita ja raasteseosta.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm).
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa 28 - 30 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla). Anna jäähtyä.
Täyte
- Leikkaa vohvelit karkeaksi rouheeksi.
- Vaahdota 150 g tuorejuustoa, rahka ja kerma kulhossa jämäkäksi vaahdoksi. Jätä jäljelle jäänyt tuorejuusto huoneenlämpöön.
Täyttäminen
- Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Kuvan kakku on tehty 1,8 l kulholla, suuaukon Ø 20 cm.
- Leikkaa kakkulevystä viisi ympyrää siten, että isoin levy on kulhon suuaukon ulkoreunojen kokoinen ja loput pienenevät asteittain kulhon muodon mukaisesti. Apuna voi käyttää erikokoisia lautasia. Koko kakkulevypellillinen tulee käyttöön, sillä ympyrälevyt jäävät vajaiksi ja irtopaloista ne saadaan koottua eheiksi. Myös tarvetta lisäpaloillle saattaa tulla kakkukerroksiia rakentaessa. Irtopaloistakin tehdyt kakkukerrokset tasaantuvat kakun vetäytymisen aikana.
- Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle. Kostuta levy mehulla. Ripottele päälle vohvelimurskaa ja lakritsirahkatäytettä.
- Toista kerrokset ja laita päällimmäiseksi isoin kakkulevy. Painele tasaiseksi. Kostuta kakkulevy, peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Tuorejuustokreemi
- Vaahdota tuorejuusto, voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa.
- Kumoa kakku, poista kelmu. Voitele pinta sileäksi tuorejuustokreemillä.
Kuorruttaminen ja koristelu
- Vaivaa valkoinen vaahtokarkkimassa pehmeäksi. Töki / vedä siihen teelusikan kärjellä pastaväriä sinne tänne. Vaivaa sitä muutama kerta kulhossa tai suojatulla työtasolla, jolloin massaan syntyy marmorikuviointi.
- Kauli vaahtokarkkimassa tomusokeroidulla pöydällä tasaiseksi pyöreäksi levyksi, joka saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa veitsellä ylimääräinen reuna pois.
- Kelmuta nuken jalat. Tee vaahtokarkkimassan reunapaloista nukelle vaatteet. Jos kulhon/valmistuvan kakun korkeus ei riitä nuken jaloille, voit työstää vaahtokarkkimassasta tarvittavan pätkän lisähametta nuken ympärille. Tee mustasta sokerimassasta hameen ulommaiset kerrokset. Käytä kiinnittämisessä apuna elintarvikeliimaa.
- Ota kuorrutteesta terävällä veitsellä tai pienellä pyöreällä piparimuotilla nuken jalkojen menevä pala pois. Työnnä nukke kakun sisään.
- Tarjoa kakku halloween juhlissa tai syntymäpäiväkakkuna. Koristelua ja värimaailmaa voit vaihdella nuken ja juhlan teeman mukaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
313 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
40,7 g
Rasva
14,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- elintarvikeväriä
- elintarvikeliimaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.