Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Halloweenkakku

Lakritsi lisää mielenkiintoa perinteiseen suklaakakkupohjaan. Sen maku on tarkoituksella hienovarainen, jotta kakun makujen kokonaisuus olisi tasapainoinen. Kaupoissa on myynnissä miedompaa lakritsijuurijauhetta, mutta tähän kakkuun kannattaa valita maukkaampi raakalakritsijauhe.

Halloweenkakku
Halloweenkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 rkl raakalakritsijauhetta
  • 2 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kiehuvaa vettä

Täyte ja kuorrutus

  • 200 g valkosuklaata
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 prk (à 200 g) POISTUNUTValio maustettua rahkaa appelsiini

Koristelu

  • 50 g valkoisia vaahtokarkkeja
  • 50 g mustaa sokerimassaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Varaa Ø 23 cm:n irtopohjavuoka. Pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Lisää maito, Oivariini ja munat samalla koko ajan sähkövatkaimella tai yleiskoneella vatkaten. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja vatkaa vielä muutama min.
  3. Kaada takina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 45 min, kunnes kypsä, mutta vielä mehevä. Anna jäähtyä.
  4. Sulata suklaa ja voi. Sekoita. Lisää suklaa-voiseos rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten.
  5. Halkaise kakku vaakasuoraan kahteen osaan. Levitä n. 1/3 täytteestä pohjien väliin. Kuorruta kakku päältä ja reunoilta lopulla appelsiinitäytteellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  6. Kuumenna vaahtokarkkeja kevyesti mikrossa, että ne pehmenevät. Venytä niistä öljytyillä sormilla vetämällä seittiä ja laita kakun pinnalle. Koristele sokerimassasta tehdyllä hämähäkillä tai makeisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 243 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 29 g
Rasva 12,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search