Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h 45 min
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 rkl raakalakritsijauhetta
-
2 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 kananmunaa
- 2 dl kiehuvaa vettä
Täyte ja kuorrutus
- 200 g valkosuklaata
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 prk (à 200 g) POISTUNUTValio maustettua rahkaa appelsiini
Koristelu
- 50 g valkoisia vaahtokarkkeja
- 50 g mustaa sokerimassaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Varaa Ø 23 cm:n irtopohjavuoka. Pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin.
- Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Lisää maito, Oivariini ja munat samalla koko ajan sähkövatkaimella tai yleiskoneella vatkaten. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja vatkaa vielä muutama min.
- Kaada takina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 45 min, kunnes kypsä, mutta vielä mehevä. Anna jäähtyä.
- Sulata suklaa ja voi. Sekoita. Lisää suklaa-voiseos rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten.
- Halkaise kakku vaakasuoraan kahteen osaan. Levitä n. 1/3 täytteestä pohjien väliin. Kuorruta kakku päältä ja reunoilta lopulla appelsiinitäytteellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Kuumenna vaahtokarkkeja kevyesti mikrossa, että ne pehmenevät. Venytä niistä öljytyillä sormilla vetämällä seittiä ja laita kakun pinnalle. Koristele sokerimassasta tehdyllä hämähäkillä tai makeisilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
29 g
Rasva
12,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.