Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hapanimelä patapaisti

Pataruoat ovat kiireettömien viikonloppujen juhlaruokaa. Hitaasti, miedolla lämmöllä kypsynyt ruoka ilahduttaa sekä omaa perhettä, että vieraita.

Hapanimelä patapaisti
Hapanimelä patapaisti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan paahtopaistia tai kassleria tai hirven paistia
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 iso sipuli
  • 3-4  porkkanaa
  • 5 dl
    Valio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
    Valio 3 hedelmän mehu 1 l (rypäle, appelsiini, passiohedelmä)
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 kokonaista neilikkaa
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • tuoretta persiljaa
  • 1 kg naudan paahtopaistia tai kassleria tai hirven paistia
  • 30 g Valio voita
  • 1 iso sipuli
  • 3-4  porkkanaa
  • 5 dl Valio 3 hedelmän mehua
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 kokonaista neilikkaa
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa liha poikkisyin reiluiksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Ruskista lihapalat voissa paistinpannulla kahdessa erässä. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli ja viipaloidut porkkanat.
  2. Siirrä ainekset isoon paistokasariin tai pataan. Lisää päälle mehu ja balsamietikka sekä mausteet
  3. Anna kiehua kannen alla alhaisella lämmöllä 1 - 1 1/2 t, kunnes liha on mureaa.
  4. Lisää kerma. Kuumenna ja anna hautua hetki.
  5. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoa hyvän juures-perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös puolukkasurvos ja maustekurkut.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal
Proteiini 10,2 g
Hiilihydraatti 4,4 g
Rasva 3,9 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1