Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hapankaali-jau­he­li­ha­paistos

Hapankaali on yksi venäläisen keittiön tunnetuimmista raaka-aineista. Tämä paistos on melkein kuin piiras, mutta taikinapohjan sijasta paistosta peittää taikinakuori.

Hapankaali-jauhelihapaistos
Hapankaali-jauhelihapaistos

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 300 g karitsan paistijauhelihaa
  • 300 g hapankaalia
  • 1 suolakurkku
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
  • 2 dl tummaa lager-olutta
  • 2 rkl siirappia tai hunajaa
  • 2 tl meiramia
  • 1-1½ tl suolaa

Perunavoi­taikina

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl (125 g)
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon

Voiteluun

  • kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 30 g Valio voita
  • 300 g karitsan paistijauhelihaa
  • 300 g hapankaalia
  • 1 suolakurkku
  • 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • 2 dl tummaa lager-olutta
  • 2 rkl siirappia tai hunajaa
  • 2 tl meiramia
  • 1-1½ tl suolaa

Perunavoi­taikina

  • 100 g Valio voita
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl (125 g) Valio maitorahkaa

Voiteluun

  • kananmunaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna voi korkeareunaisessa paistokasarissa. Lisää sipulit ja kuullota 3 - 4 min, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon hapankaali, hienonnettu suolakurkku, smetana ja olut. Mausta siirapilla, meiramilla ja suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä poristen puolisen tuntia. Valmista tällä välin perunavoitaikina.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi kylmän voin joukkoon. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen hautumisen ajaksi.
  3. Lusikoi haudutettu hapankaali laakeaan (n. 20x30 cm) uunivuokaan. Kaaviloi päälle perunavoitaikinakuori. Painele taikina tiiviisti vuoan reunoilta. Pistele taikinan kansi haarukalla.
  4. Sekoita kananmunan rakenne rikki kulhossa ja voitele taikinakuori. Kypsennä 220 asteessa n. 30 min tai kunnes taikinakuori on kullanruskea.
  5. Nauti lämpimänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 10,2 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search