Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hapankaalipasteijat

Hapankaali toimii hyvin pasteijoiden täytteenä, joko yksin tai paahdettuun pekoniin yhdistettynä. Purista hapankaalista kaikki neste pois. Yrttirahkavoitaikinasta syntyy helppotekoinen ja maukas kuori pasteijoille.

Hapankaalipasteijat
Hapankaalipasteijat

Ainesosat

pasteijaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kermaviilivoitaikina

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 4 dl (karkeita) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • ¼ tl suolaa

Hapankaalitäyte

  • 400 g hapankaalia
  • n. 1 dl paahdettua pekonia kuutioina

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg seesamin- tai fenkolinsiemeniä

Ohje

  1. Kermaviilivoitaikina: Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Hapankaalitäyte: Valuta hapankaali siivilässä. Purista siitä neste pois mahdollisimman tarkkaan. Lisää halutessasi joukkoon paahdettuja pekonikuutioita.
  3. Kauli taikina ohueksi (4 mm) levyksi.
  4. Ota levystä 8 x 8 sentin neliöitä leivinpyörällä. Jaa täyte neliöille.
  5. Kostuta vedellä saumakohdat ja sulje pasteijat hyvin.
  6. Voitele pasteijat munalla. Lisää pinnalle siemeniä.
  7. Kypsennä pasteijat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 24,1 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • seesamin- tai fenkolinsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search