Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 200 g hapankorppuja
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ pussia (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Täyte
- 150 g kirjolohen mätiä
- 6 liivatelehteä
- 150 g kylmäsavulohiviipaleita
- 1-2 (n. 170 g) punasipulia
- 1 dl ruohosipulia
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 50 g kirjolohen mätiä
- 0 kg ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Laita mäti valumaan siivilään.
- Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste
- Taputtele seos n. 28 x 34 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle tarjottimelle tai uunipellille. Laita jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Leikkaa kala ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
- Vaahdota kerma.
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kermaviili. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kala, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.
- Purista liivatteet kuiviksi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
- Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.
- Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, peitä se tuorekelmulla: pistä täytteeseen kauttaaltaan joitakin cocktailtikkuja, jotta kelmu ei tartu täytteseen.
- Anna hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Leikkaa levy paloiksi (6 x 8). Koristele.
- Tarjoa alku- tai cocktailpaloina tai juhlavan noutopöydän suolaisena pikkuherkkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
273 kcal
Proteiini
9,6 g
Hiilihydraatti
11,8 g
Rasva
20,5 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ruohosipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.