Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hapankorppu-mätileivokset

Juhlavat suolaiset leivonnaiset syntyvät loppujen lopuksi melko vaivattomasti. Pikkusyötävien rapsakka, juustolla maustettu hapankorppupohja on pehmeärakenteisen täytteen aisapari.

Hapankorppu-mätileivokset
Hapankorppu-mätileivokset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g hapankorppuja
  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Täyte

  • 150 g kirjolohen mätiä
  • 6 liivatelehteä
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1-2  (n. 170 g) punasipulia
  • 1 dl ruohosipulia
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 50 g kirjolohen mätiä
  • 0 kg ruohosipulia

Ohje

  1. Laita mäti valumaan siivilään.
  2. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste
  3. Taputtele seos n. 28 x 34 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle tarjottimelle tai uunipellille. Laita jääkaappiin.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Leikkaa kala ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kermaviili. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kala, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.
  8. Purista liivatteet kuiviksi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
  9. Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.
  10. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, peitä se tuorekelmulla: pistä täytteeseen kauttaaltaan joitakin cocktailtikkuja, jotta kelmu ei tartu täytteseen.
  11. Anna hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  12. Leikkaa levy paloiksi (6 x 8). Koristele.
  13. Tarjoa alku- tai cocktailpaloina tai juhlavan noutopöydän suolaisena pikkuherkkuna.

Vinkki

Voit tehdä leivonnaisen halutessasi esim. kahteen irtopohjavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 273 kcal
Proteiini 9,6 g
Hiilihydraatti 11,8 g
Rasva 20,5 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search