Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmä-Pavlova

Pavlova on klassikkojälkiruokien kuningatar. Venäläisen ballerinan Anna Pavlovan kerrotaan olevan sen esikuvana. Tätä marenkiunelmaa on kuvailtu runollisesti: marengin valkoinen kuohkeus ja ilmava keveys kuvaavat tanssijattaren pukua ja hennon haurasta olemusta. Täytteenä voi käyttää hedelmien sijaan myös tuoreita marjoja.

Hedelmä-Pavlova
Hedelmä-Pavlova

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl maissitärkkelystä (Maizena)

Täyte

  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruuna
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1
    kypsä mango
    Voit kokeilla myös:
    • 1 tlk (415/250 g) persikoita
  • 1-2  kuorittua kiiviä
  • 1 passiohedelmä
  • 0 kg sitruunankuorta

Voiteluun

  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25 cm). Aseta paperi uunipellille.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana). Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
  3. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille.
  5. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja vaniljasokeri. Lusikoi pohjalle.
  6. Vuole kuoritusta mangosta lastuja kuorimaveitsellä täytteen päälle tai käytä kuutioitua persikkaa. Lisää päälle kiivilohkoja. Koverra halkaistun passionhedelmän sisus lusikalla. Valuta pinnalle. (Koristele sitruunankuorella ja yrttilehdillä.)
  7. Tarjoa heti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Vinkki

Lisää kiivi vasta ennen tarjoilua muiden hedelmien päälle. Jos kiivi on pidempään kosketuksissa hapanmaitotuotteen kanssa, sen entsyymi aiheuttaa karvasta makua.

Täytteeseen sopivat myös viinirypäleet, tuoreet vadelmat tai mansikat.

Sitruunarahkan voit korvata muilla sarjan mauilla (makea mansikka, kuningatar, vanilja, tiramisu tai valkosuklaa-lime).

Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä. Säilytä huoneenlämmössä ilmavasti peitettynä.

Voit tehdä samalla ohjeella pienet, annoskokoiset Pavlovat. Tee vaahdosta kahden lusikan avulla uunipellille voidellulle leivinpaperille pieniä kuppeja. Kypsennä n. 1 t 15 min riippuen koosta. Täytä kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 24,7 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunankuorta
  • Valio Eila® voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search