Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
12 h
Yhteensä
14 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1½ rkl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
-
1½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Täyte
-
2½ dl
Valio ananastäysmehuaValio ananastäysmehu on aamuhetkien virkistäjä, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 1 rkl sokeria
- 1 kananmuna
- 1½ rkl limetti- tai sitruunamehua
- 1½ rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 pieni tlk (230/140 g) ananasmurskaa
- 1 makea omena
- 1 banaani
Koristeluun
-
4 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¾ dl fariinisokeria
- 0 kg hedelmiä esim. karambolaa
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 1/2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 min.
- Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt pohja leivinpaperin päälle.
- Valmista täyte. Sekoita ananastäysmehu, muna, sokeri, sitruunamehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.
- Kuori ja kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Valuta ananasmurska ja viipaloi banaani. Lisää hedelmät jäähtyneen kiisselin joukkoon
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta kakun pohja tarjoiluvadille. Kostuta ja levitä puolet täytteestä pohjalevylle. Nosta kakun keskikerros päälle, kostuta ja levitä loppu täyte. Kostuta kansilevyä hieman leikkauspinnalta ja aseta päällimmäiseksi.
- Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna vetäytyä viileässä.
- Valmista kuorrutus. Yhdistä pinnoitetussa kattilassa 2 dl kermaa ja fariinisokeri. Keitä välillä sekoittaen n. 10 - 15 min. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada kakun keskelle. Anna valua tasaisesti. Voit tarvittaessa kallistella kakku hiukan tai levittää kuorrutusta veitsellä.
- Koristele kakku hedelmillä
- Vaahdota loppu vispikerma. Lusikoi se pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun reunat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
19,9 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hedelmiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.