Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl sokeria
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
Voit kokeilla myös:Täyte
- 75 g mantelimassaa
- 1 tlk (410/240 g) säilykeaprikoosia
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
- ½ dl mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja mehu tai maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.
- Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
- Raasta mantelimassa. Valuta aprikoosit siivilässä. Puolita aprikoosit.
- Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle aprikoosipalat. Lusikoi päälle sokerilla maustettu rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.
- Jatka piiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.
OMENA-RAHKAPIIRAS
- Käytä aprikoosin tilalla 2 - 3 (250 g) omenaa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa (1 rkl). Mausta kanelilla (1 tl) ja kardemummalla (1/2 tl). Lisää omenat raastetun mantelimassan päälle. Valmista muuten ohjeen mukaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 242 kcalProteiini 6,2 gHiilihydraatti 28,1 gRasva 11,1 gTyydyttynyt rasva 2,6 gRavintokuitu 1,7 gSuola 0,2 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.