
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 iso punasipuli
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 tl sitruunamehua
- 150 g jääsalaattia
- 100 g rucolan lehtiä, vuonankaalia tai versosekoitusta
- 300 g omenaa, nektariinia tai tuoreita luumuja
-
3 dl
Valio Salaneuvos® juustoaSalaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
- mustapippuria myllystä
- n. 50 g (1 dl) pekaanipähkinöitä
Omena-vaniljasiirappi
-
3 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ½ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 1 iso punasipuli
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 tl sitruunamehua
- 150 g jääsalaattia
- 100 g rucolan lehtiä, vuonankaalia tai versosekoitusta
- 300 g omenaa, nektariinia tai tuoreita luumuja
- 3 dl Valio Salaneuvos® juustoa
- mustapippuria myllystä
- n. 50 g (1 dl) pekaanipähkinöitä
Omena-vaniljasiirappi
- 3 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
- ½ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
Jaa resepti
Ohje
Omena-vaniljasiirappi
- Laita kattilaan mehu, sokeri ja halkaistu vaniljatanko.
- Keitä ilman kantta n. 15 min tai kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Huom. siirappi sakenee jäähtyessään.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko.
Salaatti
- Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Siirrä pieneen kulhoon. Lisää öljy ja sitruunamehu. Sekoita ja anna marinoitua.
- Pese ja kuivaa salaatinlehdet ja rucola. Revi salaatinlehdet. Levitä ne ja rucola laakealle vadille.
- Kuori käyttämäsi hedelmät tarvittaessa ja kuutioi tai lohko ne. Poista siemenet tai kivet.
- Leikkaa juusto tangoiksi.
- Mausta sipuliseos mustapippurilla ja lisää joukkoon jäähtynyt vaniljasiirappi.
- Kerrostele kaikki raaka-aineet salaattipedille, viimeistele pähkinöillä.
- Tarjoa buffet-pöydässä tai pikkuruokana esim. patongin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
135 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
8 g
Rasva
9,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.