
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 9 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 90 g (1 dl) punaisia kirsikoita sokeriliemessä
- n. 80 g saksanpähkinöitä
Väliin
- 150 g mantelimassaa
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- mantelilastuja
- 9 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 150 g Valio voita
- 2 dl Valio maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 90 g (1 dl) punaisia kirsikoita sokeriliemessä
- n. 80 g saksanpähkinöitä
Väliin
- 150 g mantelimassaa
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä jauhot ja sokeri. Nypi kylmä voi joukkoon pieninä paloina. (Voit tehdä sen myös monitoimikoneella.)
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa maitoon munat ja mausteet. Lisää seos jauhoihin.
- Leikkaa kirsikat 4 osaan ja rouhi pähkinät. Lisää ne lopuksi taikinaan. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedolta suojattuna.
- Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele jauhotetulle pöydälle. Kauli n. 25 x 30 cm:n kokoisiksi levyiksi. Ripota päälle raastettu mantelimassa. Kääri levyt kulmasta alkaen rullaksi.
- Nosta leivinpaperille uunipellille. Taivuta sarven muotoon. Molemmat sarvet mahtuvat yhdelle normaalikokoiselle pellille. Anna kohota liinalla peitettynä n. 30 min. Voitele munalla. Ripota pinnalle mantelilastuja.
- Paista 200 asteessa n. 20 min eli kunnes pinta on kullanruskea. Jäähdytä liinan alla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
345 kcal
Proteiini
8,5 g
Hiilihydraatti
40,1 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelilastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.