Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 150 g mantelimassaa
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 260 g (4 dl) vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g (1,5 dl) pieniä hedelmäkuutioita kuivattuja, esim. Hedelmämix
- 1 dl rusinoita
- 25 g (0,5 dl) pähkinärouhetta
-
1 dl
Valio kahvikermaa tai Valio kevytkermaaLaktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
-
2 rkl
vaaleaa rommia tai mantelilikööriäVoit kokeilla myös:
- 2 rkl vedellä laimennettua sitruunamehua
Vuokaan
-
1-2 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
- Jaa mantelimassa kahteen osaan ja pyörittele ne rengasvuoan ympärysmitan pituisiksi tangoiksi. Jätä odottamaan.
- Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita.
- Lisää jauhojen joukkoon hedelmät, rusinat ja pähkinärouhe.
- Lisää jauhoseos ja kerma muutamassa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi - älä vaivaa.
- Kaada kolmannes taikinasta vuokaan. Kierrä taikinan päälle mantelimassatanko. Lisää loppu taikina vuokaan. Laita toinen mantelimassatanko päälle ja paina sitä kevyesti taikinaan upottaen. Tasoita pinta nuolijalla.
- Paista 175 asteessa uunin ala- / keskitasolla 50 - 55 min tai kunnes kypsä, jolloin kakku on irronnut vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista.
- Kääri jäähtynyt kakku folioon ja säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä leipomisesta. Kuorruta vasta tarjoilupäivänä.
Kuorrutus
- Sekoita tomusokeriin rommia, likööriä tai sitruunamehua niin, että saat lusikoitavan tahnan. Valuta kakun pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 377 kcalProteiini 5,9 gHiilihydraatti 45,6 gRasva 17,9 gTyydyttynyt rasva 8 gRavintokuitu 2 gSuola 0,5 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.