Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmäkakku Stollenin tapaan

Aito saksalainen Stollen joululeivonnainen innoitti tekemään samanhenkisen kuivakakun. Kakku on helppo valmistaa ja yllätyksenä kakun sisällä on mantelisydän.

Hedelmäkakku Stollenin tapaan
Hedelmäkakku Stollenin tapaan

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g mantelimassaa
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 260 g (4 dl) vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g (1,5 dl) pieniä hedelmäkuutioita kuivattuja, esim. Hedelmämix
  • 1 dl rusinoita
  • 25 g (0,5 dl) pähkinärouhetta
  • 1 dl
    Valio kahvikermaa tai Valio kevytkermaa
    Laktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
    Valio kahvikerma 2 dl laktoositon

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl
    vaaleaa rommia tai mantelilikööriä
    Voit kokeilla myös:
    • 2 rkl vedellä laimennettua sitruunamehua

Vuokaan

  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl korppujauhoja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Jaa mantelimassa kahteen osaan ja pyörittele ne rengasvuoan ympärysmitan pituisiksi tangoiksi. Jätä odottamaan.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten.
  4. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita.
  5. Lisää jauhojen joukkoon hedelmät, rusinat ja pähkinärouhe.
  6. Lisää jauhoseos ja kerma muutamassa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi - älä vaivaa.
  7. Kaada kolmannes taikinasta vuokaan. Kierrä taikinan päälle mantelimassatanko. Lisää loppu taikina vuokaan. Laita toinen mantelimassatanko päälle ja paina sitä kevyesti taikinaan upottaen. Tasoita pinta nuolijalla.
  8. Paista 175 asteessa uunin ala- / keskitasolla 50 - 55 min tai kunnes kypsä, jolloin kakku on irronnut vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista.
  9. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä leipomisesta. Kuorruta vasta tarjoilupäivänä.

Kuorrutus

  1. Sekoita tomusokeriin rommia, likööriä tai sitruunamehua niin, että saat lusikoitavan tahnan. Valuta kakun pinnalle.

Vinkki

Kakku säilyy jääkaapissa viikkoja folioon käärittynä. Kakun voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 377 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 45,6 g
Rasva 17,9 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search