Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmäpiirakka

Hedelmäpiirakassa yhdistyvät eksoottiset maut tuovat auringon lämmön keskelle talvea. Kookos tuo pohjaan ihanaa makua ja rapeutta. Samettisen pehmeä täyte suorastaan sulaa suussa.

Hedelmäpiirakka
Hedelmäpiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kookoshiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl kookoshiutaleita

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 tlk (230/415 g) säilykepäärynää
  • 2 (400 g) banaania

Ohje

  1. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, 1 1/2 dl kookoshiutaleita ja leivinjauhe. Lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita taikinaksi.
  3. Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjalle 1/2 dl kookoshiutaleita.
  4. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja munat tasaiseksi seokseksi.
  5. Valuta päärynät. Kuutioi päärynät ja banaanit kulhoon. Sekoita ne varovasti keskenään.
  6. Levitä hedelmät piirakkapohjalle. Kaada päälle tuorejuustotäyte.
  7. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 30 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa jääkaappikylmänä kahvipöydän herkkuna tai jälkiruokana.

Vinkki

Kaksinkertaisella annoksella syntyy uunipannullinen Hedelmäpiirakkaa. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 246 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 20,3 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 6,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search