Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
Päälle
- 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
- 2-3 (100 g) tuoretta luumua
Kiille
- 1 dl vettä
- ½ dl hyytelösokeria
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sulata voi. Sekoita rahka voisulaan. Lisää voi-rahkaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina vuokaan. Poista luumuista kivet, paloittele hedelmät ja asettele ne taikinan päälle.
- Paista 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 45 min. Anna tortun hieman jäähtyä. Siirrä se tarjoiluastiaan.
- Tee jäähtyneen tortun päälle kiille: Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä 2 min. Sivele kiille tortun pintaan pullasudilla. Anna hyytyä n.15 min.
- Tarjoile Hedelmätorttua vaniljakastikkeen kanssa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
238 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
32,6 g
Rasva
9,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.