Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hehkupossu

Nyhtöpossu on helppoa valmistaa. Jouluisen vivahteen lihaan saat käyttämällä marinoimiseen ja maustamiseen Hehku juomaa. Jouluinen nyhtöpossu on kiva vaihtoehto joulupöytään.

Hehkupossu
Hehkupossu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg kassleria
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Hehku juomaa
    Valio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
    Valio Hehku® 1 l mausteinen rypälejuoma kausituote
  • 1 dl barbeque-kastiketta esim. Poppamies smoky apple
  • 1 dl (50 g) granaattiomenan siemeniä tuore tai pakaste

Ohje

  1. Laita kassler pakastepussiin. Mittaa pussiin mausteet, 1 dl Hehkujuoma ja ½ dl bbq-kastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Laita liha marinadeineen uunivuokaan huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut vähän väriä.
  3. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon tai laita vuokaan kansi ja siirrä takaisin uuniin. Paista n. 4 h kunnes hajoavaa.
  4. Nyhdä liha säikeiseksi kahdella haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
  5. Sekoita joukkoon loppu Hehku ja bbq-kastiketta. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta karamellisoituu. Viimeistele granaattiomenan siemenillä.

HUOM!

  1. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.

HÄVIKKIVINKKI JOULUKINKULLE

  1. Voit valmistaa makean tahmeaa Hehkupossua myös joulukinkunjämistä. Revi ylijäänyt kinkku suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleita pannulla rasvassa kunnes ovat kuumia ja saavat rapeutta pintaan. Lisää pannulle loraus Hehku juomaa ja bbq-kastiketta. Jatka hetki paistamista. Tarjoile lämpimänä patongin ja tacojen välissä tai aasialaiseen tyyliin riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 203 kcal
Proteiini 13,2 g
Hiilihydraatti 2,8 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search