Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helpot vanilja-mustikkakukkoset

Helpot mustikkakukkoset syntyvät valmiista ruistaikinasta ja ne paistetaan muffinssipellillä. Kukkosten täytteenä on herkullista vaniljakreemiä ja ne herkutellaan lämpiminä jäätelön kanssa.

Helpot vanilja-mustikkakukkoset
Helpot vanilja-mustikkakukkoset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt valmista ruistaikinaa Myllyn Paras Ruis-Kaura
  • 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 200 g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

  • ½-1 l laktoositonta vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Sulata ruistaikina. Kauli ohueksi levyksi. Ota taikinalevystä 12 kpl ympyröitä muotilla tai lasilla (ø 10 cm). Ota ylimääräisestä taikinasta pienillä muoteilla (kukka, sydän tms.) taikinakoristeita.
  2. Asettele ympyrät voideltuihin muffinssipellin koloihin.
  3. Lusikoi tai pursota pohjalle vaniljakreemiä. Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Lisää mustikat kreemin päälle.
  4. Asettele taikinakoristeet osittain kanneksi kukoille.
  5. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min. Tarjoile lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 31,4 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search