Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helppo kanapata

Maukas välimerellinen pataruoka valmistuu puolessa tunnissa. Valmistukseen sopii sekä pata että kannellinen paistokasari. Yrttisessä tomaattikastikkeessa muhivat chorizon värittämät kanapalat ja kesäkurpitsa. Makupuolen hoitaa valmiiksi maustettu kermainen kastike.

Helppo kanapata
Helppo kanapata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g ohuita broilerin fileepihvejä
  • ¼ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 100 g chorizo-makkaraa
  • ½ dl
    hillosipuleita
    Voit kokeilla myös:
    • 1 dl oliiveja
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1 prk (380 g)
    Valio Keittiön tomaattikastiketta
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön tomaattikastike italialaiseen tapaan 380 g laktoositon
  • 1 rkl viinietikkaa
  • ½ dl tuoretta basilikaa
  • ½ dl manteleita, suolattuja

Ohje

  1. Mausta puolitetut fileet pippurilla ja suolalla. Kuutioi chorizo pieniksi paloiksi. Paloittele pesty kesäkurpitsa.
  2. Paista chorizopaloja padassa tai paistokasarissa, sen verran, että rasvaa irtoaa pannulle. Lisää joukkoon kanapalat ja paista, kunnes ne ovat saaneet paistopintaa.
  3. Lisää kesäkurpitsa, hillosipulit tai oliivit, omenatäysmehu ja kastike. Huuhtele kastikepurkki tilkkasella vettä ja kaada joukkoon.
  4. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike kiehuu. Peitä kannella ja hauduta kannen alla 15 min.
  5. Mausta etikalla. Viimeistele pata basilikalla ja rouhituilla suolamanteleilla.
  6. Tarjoa kanapata riisin, maalaisleivän tai couscousin (huom. leipä ja couscous sis. gluteenia).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 10,3 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search