Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helppo kesäpiiras

Tämän helpommaksi ei kesäisen rahkapiirakan valmistus tule. Kauli valmis lehtitaikina ja kuorruta reunat rapealla raesokerilla. Paista pohja ja täytä ennen tarjoilua kuohkealla rahkavaahdolla sekä kauden marjoilla.

Helppo kesäpiiras
Helppo kesäpiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl raesokeria

Lisäksi


Ohje

  1. Kauli taikinalevyä hiukan ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta uunipellille.
  2. Leikkaa veitsellä viillot taikinan pintaan n. 1,5 cm:n päähän taikinan reunoista.
  3. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele voidelluille reunoille raesokeria. Paista pohja uunin alatasolla 225 asteessa 10-15 min. Jäähdytä kypsä pohja.
  4. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Levitä rahkavaahto pohjalle ja viimeistele pinta tuoreilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 17,2 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search