Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helppo kinkkupiirakka

Helppo kinkkupiirakka valmistetaan voitaikinapohjalle. Piirakka viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla, viikunoilla ja tummalla balsamicosiirapilla.

Helppo kinkkupiirakka
Helppo kinkkupiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Voiteluun

Pinnalle

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 tuoretta viikunaa lohkoina
  • 1 rkl valmista balsamicokastiketta

Ohje

  1. Kauli taikinalevyä hiukan ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta uunipellille.
  2. Leikkaa veitsellä viillot taikinan pintaan n. 1,5 cm:n päähän taikinan reunoista.
  3. Levitä crème fraîche ja juustoraaste viiltojen sisäpuoliseen osaan. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunoille oreganoa.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 - 25 min, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja taikina kypsä.
  5. Viimeistele vähän jäähtynyt piirakka ilmakuivatulla kinkulla ja viikunoilla. Valuta pinnalle tummaa balsamicokastiketta.
  6. Tarjoa illanistujaisissa.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 306 kcal
Proteiini 9,5 g
Hiilihydraatti 19,3 g
Rasva 23,3 g
Tyydyttynyt rasva 12,6 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search