Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helppo lohipiirakka

Rento illanistujaispiirakka valmistuu kädenkäänteessä ja tarjoaa herkullista pikkusuolaista isommalle porukalle.

Helppo lohipiirakka
Helppo lohipiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pientä palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 pieni punasipuli
  • 30 g perunalastuja
  • tuoretta tilliä

Voiteluun

  • kananmunaa
  • 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 pieni punasipuli
  • 30 g perunalastuja
  • tuoretta tilliä

Voiteluun

  • kananmunaa

Ohje

  1. Kauli taikinalevyä hiukan ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta uunipellille.
  2. Leikkaa veitsellä viillot taikinan pintaan n. 1,5 cm:n päähän taikinan reunoista.
  3. Levitä tuorejuustot levylle viiltojen sisäpuoliseen osaan. Laita päälle kylmäsavulohta ja punasipuliviipaleita. Voitele reunat kananmunalla.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 - 25 min, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja taikina kypsä.
  5. Viimeistele perunalastuilla ja tillillä.
  6. Tarjoa illanistujaisissa.

Vinkki

Lisää piirakan päälle mätiä juhlavampaan lopputulokseen. Voit maustaa/koristella taikinan reunat halutessasi siemenillä tai kuivamausteilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 296 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 16,4 g
Rasva 22,1 g
Tyydyttynyt rasva 11,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1