Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
15 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
2 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 dl sokeria
- 3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 3 kananmunaa
-
4 dl
vehnäjauhojaVoit kokeilla myös:
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristelu
- ½ rkl tomusokeria
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/2 dl porkkanaraastetta koristeluun
- Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
- Levitä koristeluun säästetty porkkanaraaste leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle tomusokeri. Laita pelti uunin jälkilämpöön kakun jäähtymisen ajaksi.
- Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita voimakkaasti n. 1 min, jolloin kuorrutus jämäköityy. Voit myös vaahdottaa kuorrutuksen sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle. Ripottele porkkanaraaste koristeeksi porkkanakakun pinnalle. Lisää halutessasi koristeeksi muutama syötävä kukka
- HUOM! Jos valmistat kakun gluteenittomana, käytä sekä taikinaan että vuoan jauhotukseen gluteenitonta jauhoseosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 335 kcalProteiini 5,2 gHiilihydraatti 33 gRasva 20,2 gTyydyttynyt rasva 5,9 gRavintokuitu 1 gSuola 0,5 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.