Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
24 h 30 min
Yhteensä
24 h 40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
20 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipästä, uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 l ruisjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g ruisrouhetta
- 1 rkl suolaa
- 2 tl kuivahiivaa
-
1 l
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää viileä piimä ja sekoita. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 18 - 24 h.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä leipästen ääriviivat. Pistele pinta haarukalla.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 25 min. Nauti voin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
173 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
31,2 g
Rasva
0,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
5,7 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.