
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 12 lasagnelevyä
Sienikastike
- 400 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
-
2 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- ¾ dl vehnäjauhoja
-
1 l
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 kasvisliemikuutio
- mustapippuria myllystä
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl rakuunaa
-
1 pkt (250 g)
Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoaValio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
Pinnalle
- ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 12 lasagnelevyä
Sienikastike
- 400 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl Valio Oivariini® rasvaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 l Valio Kiehu® maitojuomaa
- 1 kasvisliemikuutio
- mustapippuria myllystä
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl rakuunaa
- 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
Pinnalle
- ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
- Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna Oivariini kattilassa, lisää herkkusienet ja sipulit.
- Paista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle maitojuoma ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua 2 - 3 min.
- Mausta liemikuutiolla, pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Lisää joukkoon kuutioitu sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes se on sulanut.
- Levitä sienikastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kerros kastiketta. Lisää halutessasi lisää sieniviipaleita koristeeksi.
- Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 40 min. Peitä vuoka kypsennyksen puolessa välissä, ettei lasagnen pinta tummu liikaa. Ripota valmiin lasagnen pinnalle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa herkkusienilasagne salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
115 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
10,7 g
Rasva
5,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.