Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Herkkutat­tikeitto

Herkkutattikeitto on ehkä metsän parhaista antimista tehtyä, maukasta ja ihanan täyteläistä keittoa. Se sopii sekä alku- että pääruokakeitoksi. Herkkutattien ohella sen voi valmistaa vaikkapa voitateista.

Herkkutattikeitto
Herkkutattikeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 pientä tlk (à 200/120 g) herkkutatteja
  • 1 (120 g) sipuli
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1½ rkl
    kasvisliemifondia, esim. ruskistettu salottisipuli
    Voit kokeilla myös:
    • kasvisliemikuutio
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 2 pientä tlk (à 200/120 g) herkkutatteja
  • 1 (120 g) sipuli
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1½ rkl kasvisliemifondia, esim. ruskistettu salottisipuli
  • 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • 1 dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Huuhtele säilötyt tatit lävikössä ja valuta. Hienonna sienet ja sipuli. Paista niitä Oivariini rasvassa kattilassa, kunnes sipuli pehmiää.
  2. Lisää vehnäjauhot, sekoita. Kaada vesi kattilaan pieninä erinä, sekoita samalla.
  3. Lisää fondi. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitto sakenee.
  4. Lisää sulatejuusto kuutioiksi leikattuna. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Pienennä levyn tehoa. Anna hautua vielä kannen alla n. 10 min. Sekoita välillä.
  5. Tarkista maku. Viimeistele keitto tuoreella persiljalla.

Vinkki

Korvaa säilötyt tatit tuoreilla tateilla. Puhdista ne ja paloittele. Kuumenna sieniä ensin ilman rasvaa kattilassa keskilämmöllä, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää sitten Oivariini ja hienonnettu sipuli. Jatka valmistusta kuten yllä.

Voit tehdä keiton myös muilla hyvillä tateilla, esim. voitateilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1